MUTFAK DEKORASYONU


Mutfak bir evin en önemli odasıdır.Yapılan mutfaklarda mutfaklara takılan taç ışık bantı gibi mutfak demir başları mutfağı şık gösterir.Mutfak dekorasyonunda mutfak rengi mutfağın kullanışında depolama üniteleri önemli bir yer alır.Klasik mutfak meşe tarzı ağaç,tahta kullanılır.Güzel şık bir mutfak akçaağaç ve kiraz çagdaş mutfak dekorasyon tarzı olarak kullanılır.Mutfaklar genel olarak oturma guruplarının ve yemek masalarının birer parçası olarak bilinir.



Mutfaklar L mutfak U mutfak ve düz mutfak olarak üçe ayrılır.Mutfak dekorasyonunda buzlu camlı kapaklar çin ve ahşap paneller oldukça popiler bir yer alırlar.Mutfak dekorasyonunda bol sık raflar sık koyulan çekmeceler ve ek çekmeceler erzaklarımızı depolamak için gereklidir.Mutfak dekorasyonunda yer döşemeside önemlidir.Yer döşemesi için çini farklı bir döşeme ama soğuk olabilir.Çini sert yüzey olduğu için kilim gerekebilir.Koyu renkli yer döşemeleri kullanılabilir.


Mutfak ile oturma grubu arasında hem mutfak tezgâhı hem de yemek masası olarak kullanılabilecek, bölümler olmalıdır.-


Mutfakta depolama işlevi gören alt dolaplar önemli bir kullanım alanıdır.Dekoratif,amaçlı açık raflar mutfakta görselligi ön plana atar.Tezgah üstü dolaplar çok eşyalı evlerde daha sık tercih edilir.


-Mutfakta geçirilen zaman bir zevk haline gelmelidir.
Mutfakta kullanışlı mutfak tercih edenler sık raflı modelleri tercih etmelidirler.Evinizin bütün Ev dekorasyonu mutfağınızla uyum sağlamak zorunda değil.


-Fonksiyonelliğin ön plana çıktığı günümüzde mutfaklarda laminat kapaklar, krom aksesuarlar, dolap kapaklarında kumlu camlar çok sık kullanılmaktadır. Boy dolapları hem depolama ve erzak dolabı olarak mutfakta çok şık görünüm sergiler.-Ahşabın öne çıktığı country tarzında kaliteli tasarımlar günümüzde ön palanda olmaktadır.Genelde koyu, patine edilmiş ahşap dolaplar, çıtalı açık raflar, eski sıvalı davlumbaz gibi öğeler kullanılabilir.-Tezgah ve dolaplar arasında ,ahsap,seramik tarzı desenler kullanılabilir.Seramik ebadının küçük olması görsellik açısından büyük önem taşır.
Mutfak alanı oldugundan büyükmüş gibi durur.


-Mutfakta üç temel alan olan bölümler yemek pişirme, hazırlık ve yıkama alanlarının arasında belli mesafeler bırakılmalı.


-Genellikle açık mutfaklarda kullanılan L
mutfak yerleşimi kare ve küçük
mutfaklar için de ideal bir düzendir.  
mutfak daha çok depolama ve çalışma alanı sağlar, yürüme mesafeleri en aza iner.


- mutfak düzeninde buzdolabı kapıya en yakın yere konulmalıdır.


-Dilerseniz modüler hazır mutfak kullanabilirsiniz ya da kendi mutfağınıza göre tasarım yaptırabilirsiniz.


-Aksesuar olarak aspiratör, eviye, raylı boy kiler dolabı, tezgah altı raylı kiler dolabı, döner sepet, döner raf, tezgah üstü kepçelik, baharatlık ve kitap rafı kullanılabilir.


-Yer döşemesinde rengi koyu olmayan, doğal granit, doğal kompoze taşlar, mermer, suni mermer, traverten kullanabilirsiniz.
Mutfak tasarım & dekorasyon


Mutfak kullanım alanı geniş ve ferah olmalıdır. Mutfağınızı düzenlerken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi dogu dizayndır.


Örnek olarak: ateş elementini fırın veya ocak: su elementini eden buzdolabı , bulaşık makinesi ve lavabo ile yan yana ya da karşılıklı olmaması gerekir. Su ve ateş kesinlikle karşı karşıya gelmemeli. Lavabo (su) ve Ocak (ateş) yan yana yok edici döngü oluşturur.


* Mutfak ve tuvalet kapıları karşı karşıya olmamalı.Aksi halde istenmeyen rahatsızlıklar meydana gelebilir.


* Mutfak`ta Ocağın bulunduğu duvarda
pencere olmamalı. * Mutfak`ta  Yemek yaparken rahatlık ön planda olmalı.


* Mutfak salon ya da yemek odasından daha
aşağı seviyede olmalı aksi taktirde yemek kokusu salona kadar ulaşabilir. *
Mutfak`ta – Yemek ve yiyecek bereketi sembolize eder. Mutfağınız giriş kapısının dogru
yerde olması lazım. * Mutfak`ta Ocak ve tuvaletin aynı duvarda olmaması gerekir.Bu görüş toplumsal olarak dogru bulunur.


* Mutfak kapısı ya da ocak karşısında merdiven bulunmamalı.Aksi halde bi
takım kazalara sebebiyet verilebilir, Mutfak`ta Depolama üniteleri ve kiler dolabının önemi


* Mutfağınızdaki depolama üniteleri de büyük önem taşır.Bunun için tavana kadar yükselen tezgah üstü dolapları kullanmanızda fayda var. Eğer mutfağınız müsaitse boy dolapları da kullanabilirsiniz. Mutfağınıza dekoratif objelerle renk katmak isterseniz bazı duvarlara açık raflar monte edebilirsiniz.


* Büyük bir mutfağınız varsa yemek masasının üzerine modern görünümlü sallanabilen bir avize asabilirsiniz. Ancak mutfağınız darsa tavana monte edilebilen karpuz avizelerden kullanmanızda fayda var.

0 yorum:

Yorum Gönder