MUTFAK BEYAZ EŞYASI ALINIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ


Tüm ürünlerde tüketim değerleri ve genel malzeme kalitesi detaylı incelenmeli.Yıkama/pişirme/su-elektrik tüketimi/kurutma performansı A veya A plus olmalı.

Buzdolabı:
-Öncelikle rafların kullanışlı olması,rafların derinliği,aksesuarlar
-Dondurma kapasitesi ve elektrik kesintilerinde saklama süresi

Çamaşır Makinesi:
-Program ve ek fonksiyonların kullanışlı olması.Ön yıkama ve kire göre süre ayarlama opsiyonları bulunması.Hızlı yıkama programı olması
-Evdeki bireylerin alışkanlıklarına göre ideal kg kapasitesi ve sıkma devri seçimi(tercihen 800-1200 civarı idealdir)Her çamaşır 800 devir üzerinde sıkılmaz.
-Deterjan çekmecesi tasarımı:İleride su sızdıran ve gövdeyi çürüten,sürekli deterjan artığı bırakan çekmeceler başa bela olabilir.
-Yıkama ve sıkmadaki ses düzeyi

Bulaşık makinesi:
-Öncelikle çok programlı makine demek kullanşlı makine demek değildir.Önemli olan makinenin programlarının ihtiyaçlarınıza cevap vermesidir.3 programlı bir makine çok yeterli olacağı gibi 6 programlı bir makine hiç kullanılmayacak saçma sapan programlar içeriyor ve ihtiyacınız olan programı içermiyor olabilir.Bundan dolayı kaç program olduğuna değil hangi programların olduğuna bakmalısınız.Tercihen normal,eko ve hızlı program olması kafidir.
-İkincisi de sepetlerin kullanışlı olması çok önemli.Kullanışlı sepetleri olan makine küçük parçalı çok miktarda bulaşığın sığmasını sağlayabildiği gibi büyük parçaların tel katlanarak/yükseklik değiştirilerek sığmasına da sağlamalıdır.Mesela piyasadaki birçok makinenin üst sepetinde kase koymak için bölme yok.Türk kültürüne uygun olması da önemlidir.Buna dikkat edilmezse her bulaşık yerleşimi işkenceye dönüşebilir.
-Tuz-parlatıcı lambaları mutlaka olmalı.Bu 7-8 yıl önce önemliydi ama artık hemen hemen hepsinde var.Ayrıca rezistans mutlaka gizli olmalı.Sepet telleri kalın olmalı.

Fırın:
-Ocak ve fırın bölmeleri kolay temizlenebilmeli.Emayesi kaliteli olmalı.
-Ocaklarda çakmak kesinlikle gözün içinde gizli olmalı.
-Düğmelerin kalitesi kontrol edilmeli.Kötü düğme çabuk yalama yapar.
-Tercihen fırın kapı içi komple cam olanlar alınmalı.
-Izgara,alt-üst ısıtma,fanlı-fansız ısıtma gibi opsiyonları ihtiyacınıza göre düşünerek almalısınız.İhtiyacınızı önceden düşünerek belirlerseniz turbo,elektro turbo ve multifonksiyon fırın tercihi yapmanız kolaylaşır.Hem gereksiz para vermemiş hem de fırını verimli kullanmış olursunuz.




0 yorum:

Yorum Gönder