MUTFAK AYDINLATMASI VE MUTFAK AVİZELERİ


Huzurlu bir yemek vakti için mutfak aydınlatması önem taşımaktadır. Mutfak aydınlatmasında iki ya da üç aydınlatma sistemine ihtiyaç duyulur.

Bunlardan birincisi genel aydınlatmadır. Mutfak tavan yüksekliği ve mutfak büyüklüğüne, ayrıca dolapların ve kullanılan seramik / fayans vb. elemanların renklerine uygun, yani mutfağınızın genel dekoratif özelliklerine uyumlu bir avize seçimi yaparak genel aydınlatma ihtiyacınızı kolaylıkla giderebilirsiniz.

İkinci olarak mutfaklarda yemek yapılırken fazladan aydınlatmaya ihtiyaç olur. Ev hanımları tencere ve tavaların içini iyi görebilmek isterler. Aksi halde pişen gıdaların ne kadar piştiğini ya da ne kadar su kaldığını anlamak zor olabiliyor. Genel aydınlatmadan gelen ışık genellikle insan vücudu tarafından perdelendiğinden yemek yaparken ikinci bir aydınlatma sistemi gerekiyor. Hazır mutfak setlerine gömülü spotlar bu soruna çok iyi bir çözüm. Eğer hazır mutfağınız yoksa ya da spot bulunmuyorsa da iyi bir elektrikçi sizin ihtiyacınız olan aydınlatma sistemini sağlayabilecektir. Spot yerine dolapların üzerinde florasan da kullanabilirsiniz. Böyle bir sisteme sahip olunca yemek yaparken çok daha rahat edersiniz.



Üçüncü aydınlatma sistemi genellikle yeterince büyük, yemeğin de mutfakta yendiği durumlarda gereklidir. Sofrada genel aydınlatma yeterli olabilir ancak dekoratif değeri yükseltmek adına başka çözümler de talep edilebilir. Bu noktada spot lambalar, belki yemek masanız duvara dayalı ise aplikler, masaya koyacağınız bir şamdan vb kullanılabilir. Başka çözümler de olabilir. Mutfağınızın şekline, yemek masanızın konumu ve büyüklüğüne bağlı olarak doğru aydınlatma çözümünü bulmak sizlere kalıyor bu noktada. Ancak işin içinden çıkamadığınız, kararsız kaldığınız durumlarda uzmanlardan da yardım alabilirsiniz.


Son olarak bazı mutfaklarda ayna kullanarak yansıma ile de çok güzel aydınlatma çözümleri getirildiğine zaman zaman şahit olduğumuzu belirtelim. Ancak ayna kullanarak aydınlatma çözümü üretmek hem biraz zahmetli ve pahalı, hem de uzmanlık gerektiren bir konu.






0 yorum:

Yorum Gönder